linija
ROGATIČKI PRIVREDNICI NA SAJMU U VALJEVU
četvrtak, 09 maj 2013 21:03
У организацији Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Рогатица наше фирме биле су присутне на привредном сајму Колубарског округа „Спрег 2013“ у Ваљеву, који је трајао од четвртка до суботе. 

 

На изузетно посјећеном рогатичком штанду месна индустрија „Vizion“ излагала је месне прерађевине, „Power“ здраву храну, „Агромонт“ сјеменски кромпир, „Иконић-комерц“ палету производа дрвопрерађивачке индустрије, а Туристичка организација општине Рогатице презентовала је наше туристичке потенцијале.

 

Начелник општине Рогатица Томислав Пухалац на сајму је разговарао са помоћником градоначелника града Ваљева Радоицом Рстићем. Званичници су се међусобно упознали са стањем у општини и граду гдје је констатовано да је проблематика са којом се сусрећу администрације веома слична, а да су ревитализовање привредне активности, довођење инвеститора и ново запошљавање најактуелнији проблеми. Пошто су поднебља у којима живе Ваљевчани и Рогатичани веома слична, а људи исто тако, закључено је да постоје сви предуслови за добру међусобну сарадњу.

Пројекат „Подриње“

Начелник Рогатице и помоћник градоначелника Ваљева сагласили су се да се не смију пропустити финансијски потенцијали које пружају тзв. ИПА фондови, односно предприступни фондови ЕУ којима се стимулише прекогранична сарадња. Као форму кроз коју је то могуће реализовати прихватили су актуелни пројекат „Подриње“ Министарства за економске односе и регионалну сарадњу у Влади Републике Српске и Министарства економије и регионалног развоја у Владе Србије који подразумијева јачање и унапређење сарадње између општина у Републици Српској и Републици Србији које се налазе у ширем подручју слива ријеке Дрине.

Основни циљ Пројекта је предузимање заједничких активности за унапређење привредног и друштвеног живота у Подрињу, прије свега у области пољопривреде, природних ресурса, производно-прерађивачке дјелатности и туризма, кроз успостављање и развијање сарадње и партнерства на локалном, регионалном и међувладином нивоу.

Нечелнику Рогатице Томиславу Пухалцу за успјешан наступ рогатичких привредника организатори ваљевског Сајма уручили су захвалницу.

sajam valjevo 3

Ваљевчани најавили учешће на рогатичком Сајму стоке

Као наставак добре сарадње започете на сајму у Ваљеву најављено је учешће неколико овдашњих излагача, привредника из области пољопривредне производње и прозводње хране на традиционалном рогатичком Сајму стоке који се одржава првог викенда у мјесецу октобру, чиме би рогатички Сајам стекао и формалне услове да буде третиран као међународни.

Начелник општине Рогатица Томислав Пухалац и в.д. начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Рогатица обавили су и прелиминарне разговоре са неколико Ваљевачки привредника расположених да у октобру дођу у Рогатицу.

В.д. рогатичког начелника за привреду Дарко Новаковић на „Спрегу 2013“ интензивно је разговарао са Ваљевским колегом Стаменком Свитлицом, начелником Одјељења за локални развој, привреду и комуналне послове, гдје је договарано отклањање појединих административних баријера које тренутно успоравају сарадњу привредника из Рогатице и Ваљева, те разговарано на најшири спектар тема из области узајамне привредне сарадње.

Иначе, јубиларни десети сајам привреде колубарског округа „СПРЕГ 2013“ отворен је у четвртак 25. априла 2013. године у 11,00 часова у Омни Центру у Ваљеву. Церемонији свечаног отварања присуствовали су представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, представници Привредне Коморе Србије, Града Ваљева и Српске асоцијације малих и средњих предузећа.

У двије изложбене хале и на отвореном изложбеном простору представило се око 200 излагача из цијеле Србије и Републике Српске. У главној изложбеној хали излагале су и наше општине: Рогатица, Фоча, Чајниче и Ново Горажде.

http://www.opstinarogatica.com

 preuzmite-baner

analiza upitnika    
Ramsp gatti MSP Kolubarski okrug
Valjevska pivara Kepo Beo expo Beo expo
© 2018 Sajam privrede Zapadne Srbije SPREG. Sva prava zadržana. Pratite nas na društvenim mrežama Facebook i Twitter.