linija
U ČETVRTAK POČINJE JUBILARNI DESETI SAJAM SPREG 2013.
utorak, 23 april 2013 14:39
fotoJubilarni deseti sajam privrede kolubarskog okruga SPREG 2013 biće svečano otvoren u četvrtak 25. aprila 2013. godine u 11,00 časova u Omni Centru u Valjevu. Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovaće  predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, predstavnici Privredne Komore Srbije, Grada Valjeva i Srpske asocijacije malih i srednjih preduzeća.

U dve izložbene hale i na otvorenom izložbenom prostoru predstaviće se, prema najavama organizatora, oko 200 izlagača iz cele Srbije i Republike Srpske. U glavnoj izložbenoj hali izlagaće značajan broj valjevskih firmi i firmi iz zapadne i drugih krajeva Srbije, kao i deset opština tj. lokalnih samouprava iz zapadne Srbije (Mionica, Osečina, Čajetina, Bajina Bašta, Kosjerić, Priboj) i Republike Srpske (Rogatica, Foča, Čajniče, Novo Goražde). Jubilarni SPREG obeležiće i posebna tematska celina u okviru sajma, pod nazivom “Domaća priča”, čiji je pokretač DTL (Domaći trgovački lanac). Pored predstavnika svih 13 članica ovog lanca, u ovoj “priči” učestvovaće i desetak velikih domaćih fabrika poput Frikoma, Vino Župa, ZZ Trlić, Bambi, Voda Vrnjci, DTD Ribarstvo i dr.
Za tri dana trajanja sajma pripremljena su brojna zanimljiva dešavanja i poslovni skupovi. Prvog dana sajma, pored prezentacija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore Srbije, predviđene su prezentacije turizma Valjeva, tribina o Nacionalnom planu za obnovljive izvore energije, zatim okrugli sto posvećen proizvodnji organske hrane i seoskom turizmu, a predstavnici Veletržnice Beograd govoriće o mogućnostima i uslovima plasmana poljoprivrednih i drugih proizvoda na tržište. Takođe, tokom prvog dana biće održan i sastanak čelnika Grada Valjeva sa predstavnicima svih opština (10) koje učestvuju na ovogodišnjem sajmu.

U petak, 26.aprila predviđeni su razgovori na temu “Perspektive privredu Grada Valjeva i strana ulaganja” u kojima će učestvovati predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave predvođeni ministarkom Vericom Kalanović i ekonomski savetnici pri ambasadama Kine i Slovačke. Kao prateće aktivnosti tog dana su još planirani predavanje “Tehnologija proizvodnje rakije” u organizaciji Poljoprivredne stručne službe Valjevo, tradicionalni prolećni Sajam zapošljavanja, zatim prezentacija Nacionalne agencije za regionalni razvoj “Podrška preduzetništvu” i promocija knjige “Valjevke” izdavačke kuće “Kolubara”. Poslednji dan sajma, subota, predviđena je za predavanje ekonomiste dr Ljubomira Madžara i prezentaciju beogradske firme ICN Company, koja će promovisati svoj softver za upravljanje poslovnim sistemima.

Posetioci sajma SPREG 2013. imaće priliku da besplatno degustiraju proizvode, prisustvuju brojnim promocijama, kupe mnogobrojne proizvode po specijalnim sajamskim cenama i ostvare značajne poslovne kontakte.

Sajam se održava 25, 26.i 27. aprila u Omni Centru u Valjevu, a radon vreme sajma za posetioce je od 09,30 do 19,00 sati.
 preuzmite-baner

analiza upitnika    
Ramsp gatti MSP Kolubarski okrug
Valjevska pivara Kepo Beo expo Beo expo
© 2018 Sajam privrede Zapadne Srbije SPREG. Sva prava zadržana. Pratite nas na društvenim mrežama Facebook i Twitter.