linija
NAJAVLJEN DESETI JUBILARNI SPREG
utorak, 02 april 2013 15:33
 
FotoNa današnjoj konferenciji za novinare najavljen je deseti  jubilarni  Sajam privrede Kolubarskog okruga SPREG koji će se održati od 25. do 27. aprila 2013. godine u Omni centru u Valjevu.
 U dve izložbene hale, na 2500 kvm izložbenog prostora, predstaviće se između 150 i 200 izlagača iz Valjeva i Zapadne Srbije, a po prvi put preduzeća i predstavnici privreda prekograničnih opština iz Republike Srpske.
 
Načelnik Odeljenja za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove Grada Valjeva Stamenko Svitlica je rekao da je SPREG već postao prepoznatljiva manifestacija, ne samo u ovom delu Srbije, već i šire. "Sajmovi ovog tipa su najbolji način okupljanja, razmene ideja i poslovnih kontakata. U Valjevu će se u dane trajanja sajma okupiti veliki broj  poslovnih ljudi i turista. Ovo će biti prilika da se razmenjuju ideje, uspostavi tešnja saradnja privrednika, ali i promovišu turistički potencijali Valjeva", rekao je načelnik Stamenko Svitlica.
 

"Skoro 90% izlagača ovogodišnjeg SPREG-a čine proizvodne firme, što je značajan pomak u odnosu na prethodne godine, kada je odnos bio 65% proizvođača i 35% predstavnika uslužnih delatnosti i trgovina, a poljoprivreda će biti u fokusu ovogodišnjeg sajma”, kaže Jovan Grujić, izvršni direktor SPREG-a.

Pored toga na ovogodišnjem sajmu  biće organizovane i prezentacije automobilske industrije, vozila koja su svoju premijeru u Srbiji imala na tek zatvorenom Međunarodnom salonu automobila u Beogradu. U drugoj izložbenoj hali biće organizovana specijalna sajamska postavka “Domaća priča”, gde će se predstaviti proizvođači i trgovci okupljeni oko Domaćeg trgovinskog lanca, čiji je jedan od osnivača valjevski “Europrom”.  Prema rečima Bojane Perić, PR DTL-a  Valjevci će imati prilike da se upoznaju sa 13 kompanija članica DTL-a i da degustiraju proizvode velikih fabrika konditora, proizvođača hemije, sokova i vina. Pored toga, na SPREG-u će se predstaviti i 11 turističkih organizacija iz Srbije i Republike Srpske, kao i proizvodi domaće radinosti.
 preuzmite-baner

sajamski informator baner

prijava za izlaganje

analiza upitnika    
Ramsp gatti MSP Kolubarski okrug
Valjevska pivara Beo expo
© 2018 Sajam privrede Zapadne Srbije SPREG. Sva prava zadržana. Pratite nas na društvenim mrežama Facebook i Twitter.