linija
NAJAVA SAJMA "SPREG 09"
utorak, 10 mart 2009 10:07
SpregSajam privrede “SPREG” ove godine će se po šesti put održati u Prvoj osnovnoj školi od 22. do 24. aprila. Grad Valjevo je generalni pokrovitelj sajma, organizator je Agencija za marketing “Gatti”, a suorganizator je Regionalna privredna komora Valjevo. Najavljujući Sajam “SPREG 2009.” gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević je podsetio da su sve tri strane, potpisujući protokol o saradnji 2005. godine,  preuzele jedan deo poslova u pripremi i organizaciji Sajma privrede „SPREG“.
 
 “Ove godine, Grad Valjevo se dosledno drži obaveza preuzetih ovim protokolom, iz želje da i na ovaj način pomognemo u promociji i razvoju privrede našeg kraja. Ovih dana na adrese nekoliko stotina firmi sa našeg prodručja stiglo je, ili će stići pismo u kome pozivam sve privrednike da se pojave na SPREG-u bilo kao izlagači, a svakako kao posetioci sajma. I ovu priliku ću iskoristiti da pozovem sve privrednike bez obzira na veličinu firmi, da ozbiljno shvate ovaj sajam, kao i značaj ovakve manifestacije i učešća na njoj.  Sve što je neko radio u proteklom periodu, a naročito privreda jednog kraja, dobiće puni smisao i značaj ukoliko se u najboljem izdanju svi predstavimo pred javnošću, ne samo Valjeva, već i šire. Ovakve manifestacije su prilika ne samo da se predstave privredne aktivnosti, već i da se razmene iskustva, nauče mnoge stvare i uspostave značajni kontakti koji će svima koristiti u daljem radu”, rekao je gradonačelnik.
 
Petar Nikolić, sekretar Regionalne privredne komore Valjevo je uzrazio je zadovoljstvo što je ove godine urađeno nešto što se pokušavalo pretjodnih godina, a to je da se formira jedan kvalitetan Organizacioni odbor. Zahvalio bih se gradu Valjevu i gradonačelniku, što su prihvatili ove obaveze i što smo kvalitetno i dobro počeli sa pripremama. Ovaj sajam treba da bude najbolji od svih do sada održanih. Kriza koja je zahvatila svet, pa i našu privredu, ne ide nam u prilog. Ali mislim da tu manu treba da iskoristimo kao potencijalnu prednost i da pokažemo sve naše potencijale. U okviru sajma ćemo napraviti niz edukacija, treninga, okruglih stolova, dovešćemo što više gostiju, kako bi naši privrednici dobili nova saznanja o biznisu i sklopili poslovne kontakte. Mi smo za ovu godinu napravili radni program događanja. Prvog dana planiramo da napravimo dobru radionicu na temu marketinga, s ciljem unapređenja prodaje naših proizvoda. Drugog dana su info dani za mala i srednja preduzeća, gde ćemo u saradnji sa Ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj, nauku i tehnološki razvoj, Udruženjem iz Privredne komore Srbije dovesti brojne goste koji će imati šta da kažu našim biznismenima kako da koriste podsticajna sredstva. Očekujemo da ćemo tog dana imati mnogo pomoćnika ministara i državnih sekretara u Valjevu, članova Savet za mala i srednja preduzeća. U petak će biti Tribina o primeni prelaznog trgovniskog sporazuma i primeni Zakona o javnim nabavkama”, najavio je Petar Nikolić prateće sadržaje na ovogodišnjem SPREG-u.
 
Aleksandar Grujić, direktor Agencije za marketing “Gatti” koja je organizator Sajma “SPREG” je rekao da su ciljevi sajma da svi zajedno delujemo kako bismo očekivali boljitak za naš grad i Okrug. “Pripreme teku uobičajenim tokom. I ove godine SPREG će se održati u Prvoj osnovnoj školi.  Predstoji nam obilazak okolnih opština i privrednika. Očekujem da će se ove godine pojaviti i velike kompanije iz Valjeva. Uslovi izlaganja su identični uslovima od prošle godine. Cenovnik je nominalno nešto viši nego prethodne godine, ali je realno niži za 13 odsto. I to je jedan doprinos da smanjenjem cenama pomažemo privredi da u što većem broju učestvuju na sajmu. Prijavljivanje izlagača traje do 15. aprila. Sve o sajmu možete pročitati i na sajtu www.gatti.co.rs”, rekao je Grujić.
Sajam SPREG u poslednjih pet godina obišlo je preko 50.000 posetilaca, aktivno je učestvovalo oko 10.000 ljudi i predstavilo se oko 350 izlagača iz svih privrednih oblasti.

www.valjevo.rs
 preuzmite-baner

sajamski informator baner

prijava za izlaganje

analiza upitnika    
Ramsp gatti MSP Kolubarski okrug
Valjevska pivara Beo expo
© 2018 Sajam privrede Zapadne Srbije SPREG. Sva prava zadržana. Pratite nas na društvenim mrežama Facebook i Twitter.