linija
SAJAM SPREG USKORO PO 17. PUT U VALJEVU | Sajam privrede zapadne Srbije SPREG
ponedeljak, 02 mart 2020 15:52
 
SAJAM PRIVREDE ZAPADNE SRBIJE USKORO PO 17. PUT U VALjEVU
SPREG početkom aprila


Najveća regionalna sajamska privredna manifestacija u zemlji, Sajam privrede zapadne Srbije - SPREG čiji je Valjevo tradicionalni domaćin, biće održana od 2. do 4. aprila u „Omni centru”. Organizator, Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća zapadne Srbije i izvršni organizator, valjevska agencija „Gatti”, podsećaju da ovaj sajam od 2004. godine promoviše domaću proizvodnju i nastoji da pomogne malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima da se afirmišu i poboljšaju svoje poslovanje, pa će i na predstojećem 17. SPREG-u oni činiti najveći deo izlagača, uz predstavnike lokalnih samouprava, stručne organizacije i udruženja.

I ovaj sajam će imati tri izložbena segmenta. Prvi, posvećen poljoprivredi, biće uglavnom zastupljen na otvorenom izložbenom prostoru uz predstavljanje poljoprivredne mehanizacije, rasadnika, opreme za stočarstvo, mašina, alata... Hala 1 predviđena je za predstavnike različitih industrijskih grana na pojedinačnim i grupnim štandovima, pri čemu se, kako je najavljeno, 70 odsto tih izlagača bavi proizvodnjom. Zastupljene su metalska, mašinska industrija, građevinarstvo, zanatstvo, distributeri poljoprivredne opreme i alata, opreme za klimatizaciju i grejanje... Valjevski „Europrom” i Domaći trgovački lanac, po tradiciji, domaćini su u hali 2, gde će se okupiti veliki proizvođači iz oblasti prehrambene industrije i robe široke potrošnje.

Prema rečima Jovana Grujića, izvršnog direktora sajma, jedan od najvažnijih pratećih programa biće predstavljanje Biznis inkubator centra (BIC) Užice i pokretanje inicijative za osnivanje BIC Valjevo. Osim toga, u saradnji sa Udruženjem poljoprivrednika Dragačevo iz Guče predviđeno je organizovanje tribine o poljoprivredi u Sloveniji, o tamošnjim modelima udruživanja malih poljoprivrednih proizvođača i izlasku na tržište organske hrane. Ovogodišnji SPREG će, najavljuje Grujić, u saradnji sa Poljoprivrednom savetodavnom i stručnom službom Valjevo, pažnju posvetiti i subvencijama Republike i Grada namenjenim poljoprivredi.
 

I pored toga što nije prihvaćena prošlogodinja inicijativa da lokalna samouprava subvencioniše nabavku kotlova na pelet i druge ekološki prihvatljive energente, organizatori SPREG-a ne odustaju od novih ekoloških ideja. Na ovogodišnjem sajmu biće inicirana akcija prikupljanja PET ambalaže i akcija „Štand za drvo” - organizatori će posaditi po jedno drvo za svaki sajamski štand koji izlagači iznajme.


Za više od 20 hiljada posetilaca, koliko se iz celog regiona očekuje od 2. do 4. aprila na 17. SPREG-u u Valjevu, biće organizovana i nagradna igra u kojoj će glavnu nagradu, peć na pelet, dodeliti valjevska kompanija „Blist”.
 
Tekst preuzet iz Lista Napred, novinar Slobodan Ćirić
 preuzmite-baner

analiza upitnika    
Ramsp gatti MSP Kolubarski okrug
Valjevska pivara Kepo Beo expo Beo expo
© 2018 Sajam privrede Zapadne Srbije SPREG. Sva prava zadržana. Pratite nas na društvenim mrežama Facebook i Twitter.