linija
SPREG ISPUNIO OČEKIVANJA
petak, 20 april 2018 21:07
JUBILARNI 15. SAJAM PRIVREDE ZAPADNE SRBIJE
Oboreni rekordi


FOTORekordan broj izlagača - 212, rekordan broj mesta, opština i gradova iz kojih su oni došli - 71 i rekordan broj posetilaca - oko 22 hiljade. To je bilans jubilarnog 15. Sajma privrede zapadne Srbije, popularnog SPREG-a, jedne od najvećih i najznačajnijih srpskih regionalnih sajamskih manifestacija opšteg karaktera, koja je održana od 29. do 31. marta u Valjevu.

Na oko pet hiljada kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog sajamskog prostora „Omni centra”, osim onih sa teritorija lokalnih samouprava Kolubarskog upravnog okruga, svoja dostignuća prikazali su privredni subjekti iz Priboja, Nove Varoši, Požege, Arilja, Kosjerića, Subotice, Novog Sada, Rume, Kruševca, Niša... Građevinarstvo, mašinska industrija, elektronika, zanatstvo, poljoprivredna mehanizacija i oprema, proizvodnja đubriva i semena, prehrambena industrija, trgovina neke su od važnijih privrednih oblasti iz kojih su došli ovogodišnji izlagači. Među njima više od 70 odsto su bili predstavnici realnog sektora - proizvodnje. U tom duhu, sajam je prošlog petka otvorio Dragan Blagojević, osnivač kompanije "Kepo" iz Kosjerića, velikog proizvođača kotlova na pelet, firme koja posluje od 1982. godine i trenutno ima 120 zaposlenih. Da na SPREG-u bude što više učesnika i posetilaca, poželeo je Blagojević.
U posebnoj sajamskoj hali i ove godine na SPREG-u, šesti put zaredom, predstavili su se valjevska trgovinska kuća „Europrom” i Domaći trgovački lanac (DTL) kao partneri manifestacije, koji su nastavili svoju misiju negovanja i čuvanja domaće privrede, pod sloganom „Proizvedeno u Srbiji, kupujmo domaće”. U tom delu sajamskog prostora nastupili su domaći proizvođači i domaći trgovci, a poseban akcenat stavljen je na promovisanje regionalne robne marke „Europroma” koja nosi naziv „Domaće”.
-foto DTL je pre šest godina prepoznao značaj SPREG-a i od tada ga podržava, zato što smatramo da sve ono što se radi u ovoj zemlji, bilo da je na visokom industrijskom nivou u kompanijama domaćeg porekla, bilo da se radi u lokalu, u mikro, malim i porodičnim preduzećima, zaslužuje pažnju - poručio je na otvaranju valjevskog sajma Predrag Đurović, predsednik Skupštine DTL-a.

Govoreći u ime privrednika i lokalne samouprave Požege koja je imala organizovani zajednički nastup na SPREG-u, pomoćnik predsednika opštine Dejan Petrović istakao je da na najafirmativniji našin gleda na ovakve manifestacije koje vezuju jedinice lokalne samouprave za privredni koncept - preduzeća i preduzetnike.

Na ovoj manifestaciji se u proteklih 14 godina predstavilo oko 1.800 izlagača iz svih krajeva Srbije i niza zemalja bivše Jugoslavije, okruženja i Evrope, čije postavke je videlo ukupno oko 150 hiljada posetilaca. Prošle subote završeni jubilarni 15. SPREG značajno je poboljšao tu statistiku.
                                                                                                                                                                Slobodan Ćirić (list „Napred“)

Osmišljeni nastupi
- Trebalo bi istaći trud svih izlagača koji su veoma kvalitetno osmislili svoje nastupe i iz godine u godinu se poboljšavaju. Posebno je evidentan trud predstavnika lokalnih samouprava koje su učestvovale na SPREG-u i čiji štandovi su privlačili veliku pažnju - ocenio je nakon manifestacije Jovan Grujić, izvršni direktor SPREG-a. Brojni poljoprivrednici posetili su „Omni centar” tokom sajamskih dana i, što je veoma važno, oni kao najverniji posetioci i stižu iz sve većeg broja mesta, istakao je on.
- Iz godine u godinu povećava se i broj valjevskih preduzeća na SPREG-u, što znači da privrednici Valjeva razumeju da im „na noge” dovodimo brojne potencijalne partnere sa kojima bi mogli da sarađuju - rekao je Grujić.

  Pogledajte kompletnu galeriju fotografija sa jubilarnog SPREG-a.
 preuzmite-baner

sajamski informator baner

prijava za izlaganje

analiza upitnika    
Ramsp gatti MSP Kolubarski okrug
Valjevska pivara Kepo Beo expo Beo expo
© 2018 Sajam privrede Zapadne Srbije SPREG. Sva prava zadržana. Pratite nas na društvenim mrežama Facebook i Twitter.