linija
TOP 10 SAVETA ZA IZLAGAČE
utorak, 02 septembar 2014 09:55

Ukoliko ste odlučili da učestvujete na sajmu kao izlagač, važno je da se adekvatno pripremite za sajamski nastup. Značajne korake treba načiniti i pre i posle manifestacije kako bi se, kada se podvuče crta, kreirao kompletan zaključak o učešću.

1. Definišite svoje ciljeve za nastup na sajmu. Budite realni. Bez planskog pristupa, rezultati mogu biti slabiji od očekivanih.

2. Definišite svoje ciljne grupe i pozovite ih da vas posete na sajmu.

3. Obavestite svoje postojeće partnere da nastupate na sajmu. Učvrstite veze. Oni će posetiti i štandove drugih izlagača.

4. Obavestite organizatora o vašim planiranim aktivnostima na sajmu, kako bi pravovremeno bili upisani u sajamski program.

5. Pažljivo proučite sajamski program i pokušajte da se uključite u što više propratnih dešavanja.

6. Kvalitetno utrošite vreme provedeno na sajmu - budite aktivni tokom sva tri dana manifestacije - pored svojih partnera koji će vas posetiti, animirajte i sve druge posetioce i učesnike i privucite im pažnju na svoj štand.

7. Maksimalno iskoristite medije - na sajmu boravi nekoliko medijskih kuća, kao i specijalan sajamski press tim. Napravite prigodnu konferenciju za novinare, budite inovativni.

8. Angažujte samo najkompetentnije ljude koji će vas predstavljati na vašem štandu. Potrudite se da svi dobiju detaljne informacije o vašim proizvodima i uslugama.

9. Učite od drugih izlagača i upoznajte se sa ponudom konkurencije na sajmu.

10. Shvatite nastup na sajmu vrlo ozbiljno, u suprotnom uspeh će izostati.
 preuzmite-baner

sajamski informator baner

prijava za izlaganje

analiza upitnika    
Ramsp gatti MSP Kolubarski okrug
Valjevska pivara Beo expo
© 2018 Sajam privrede Zapadne Srbije SPREG. Sva prava zadržana. Pratite nas na društvenim mrežama Facebook i Twitter.