linija
U SREDU 23. APRILA POČINJE 11. SPREG
četvrtak, 17 april 2014 16:16

U sredu 23. aprila 2014. godine u Valjevu počinje Jedanaesti sajam privrede zapadne Srbije SPREG 2014 koji će trajati do petka 25. aprila.

 

U organizaciji Regionalne asocijacije malih i srednjih preduzeća zapadne Srbije, Agencije za marketing i turizam Gatti iz Valjeva i suorganizaciji Domaćeg trgovačkog lanca, predstaviće se oko 200 izlagača različitih programskih opredeljenja i organizacionih oblika iz preko 50 gradova Srbije i Bosne i Hercegovine. 

 

Na sajmu, pored velikog broja pojedinačnih nastupa, tradicionalno organizovano učestvuje i nekoliko lokalnih samouprava sa svojim privrednicima. Ove godine na sajmu će učestvovati predstavnici opština: Bogatić, Priboj, Prijepolje, Pirot, Kosjerić, Ljubovija, Mionica i Osečina. Na štandovima pomenutih opština svoje proizvode će predstaviti stotinak preduzeća i organizacija, a svakako da će adekvatan nastup biti upotpunjen i ponudama lokalnih turističkih organizacija i investicionim potencijalima u ovim opštinama. U organizaciji RPK Valjevo, dostignuća svojih okruga predstaviće i komore Srema, Subotice i Kraljeva. Grad Valjevo će i ove godine na sajmu upoznati posetioce sa svojom novom industrijskom zonom “Stefil” i zonama predviđenim za privredne namene. 

Prema rečima izvršnog direktora sajma Jovana Grujića, posebna tema ovogodišnjeg sajma je industrija hrane i pića. Predstaviće se nekoliko nacionalnih kompanija sa svojim brendovima, a biće premijerno promovisana nova robna marka "Domaće", pod čijim znakom će biti brendirani proizvodi isključivo lokalnog porekla. Trinaest članica Domaćeg trgovačkog lanca će pokretanjem nove robne marke podstaći domaće lokalne proizvođače da unaprede svoju proizvodnju.  

 

Sajam će i ove godine biti mesto susreta mnogih privrednika iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a tokom sajma raspravljaće se o: preduzetništvu u funkciji održivog razvoja, organskoj poljoprivredi, proizvodnji voćnih rakija vrhunskog kvaliteta, ženskom preduzetništvu, investicijama, primerima dobre prakse udruživanja i mnogim drugim privrednim temama.

 

Očekuje se da će sajam posetiti predstavnici nadležnih državnih organa, lokalnih samouprava i predsednici svih privrednih komora iz Srbije. Sajam će svečano otvoriti potpredsednik Privredne komore Srbije Zdravko Jelušić.

 

Svoju vodeću ulogu među sajamskim manifestacijama u zapadnoj Srbiji valjevski SPREG potvrđuje i činjenicom da ga svake godine poseti preko 10.000 posetilaca. Radno vreme sajma je od 10 do 19 sati, a ulaz na sajam je besplatan.

 preuzmite-baner

sajamski informator baner

prijava za izlaganje

analiza upitnika    
Ramsp gatti MSP Kolubarski okrug
Valjevska pivara Beo expo
© 2018 Sajam privrede Zapadne Srbije SPREG. Sva prava zadržana. Pratite nas na društvenim mrežama Facebook i Twitter.