linija
UPRKOS TEŠKOJ PRIVREDNOJ SITUACIJI OVOGODIŠNJI SAJAM U VALJEVU BELEŽI RAST
sreda, 26 mart 2014 10:26
fotoNa izložbenom prostoru od preko 3000 kvadratnih metara Omni centra u Valjevu, od 23. do 25. aprila će se održati jedanaesti po redu Sajam privrede zapadne Srbije SPREG 2014. U organizaciji Regionalne asocijacije malih i srednjih preduzeća zapadne Srbije i suorganizaciji Domaćeg trgovačkog lanca i Grada Valjeva, u dve izložbene hale i na otvorenom izložbenom prostoru predstaviće se blizu 200 izlagača različitih programskih opredeljenja i organizacionih oblika. 

Kao i prošle godine, struktura izlagača je u najvećem delu proizvodnog karaktera, pa će na sajmu u Valjevu biti moguće upoznati se sa preko 10.000 domaćih proizvoda iz svih grana industrije.

Na sajmu, pored velikog broja pojedinačnih nastupa, tradicionalno organizovano učestvuje i nekoliko lokalnih samouprava sa svojim privrednicima, a ove godine najavljeno je učešće predstavnika opština: Bogatić, Arilje, Priboj, Prijepolje, Pirot, Kosjerić, Ljubovija, Mionica i Osečina. Na štandovima pomenutih opština svoje proizvode će predstaviti stotinak preduzeća i organizacija, a svakako da će adekvatan nastup biti upotpunjen i ponudama lokalnih turističkih organizacija i potencijalima za investiranje u ovim opštinama.
Po rečima izvršnog direktora sajma Jovana Grujića, posebno mesto na ovogodišnjem sajmu imaće i brojni nacionalni proizvođači iz industrije hrane i pića uz premijerno predstavljanje nove robne marke pod nazivom "Domaće", a pod čijim znakom će biti brendirani proizvodi isključivo domaćeg porekla. Trinaest članica Domaćeg trgovačkog lanca će osnivanjem ove nove robne marke podstaći domaće lokalne proizvođače da unaprede svoju proizvodnju, kako u kvantitativnom, a naročito u kvalitativnom smislu, uz obezbeđen plasman na tržište koji garantuje preko 400 maloprodajnih objekata DTL-a širom Srbije.  

U organizaciji RPK Valjevo, na sajmu će privredna dostignuća svojih okruga predstaviti i privredne komore Subotice, Srema i Kraljeva, sa kojima RPK Valjevo ima tradicionalno dobru saradnju. Takođe, planirana je i prezentacija Udruženja žena preduzetnica, kao i susreti kooperanata kompanije Gorenje iz Slovenije i Srbije.

Sajam SPREG svake godine upotpunjuje svoj izložbeni deo i mnogobrojnim korisnim propratnim događajima, pa tako ni ove godine neće izostati tradicionalni prolećni Sajam zapošljavanja i predavanja i tribine
na aktuelne privredne teme. Već je izvesno da će Regionalna asocijacija MSP zapadne Srbije u saradnji sa Poslovnim fakultetom iz Valjeva i Poljoprivrednom savetodavnom stručnom službom Valjevo organizovati niz tribina na temu poljoprivrede i preduzetništva u funkciji održivog razvoja. 

Odeljenje za lokalni razvoj i privredu Grada Valjeva će i ove godine ugostiti predstavnike lokalnih samouprava koje učestvuju na sajmu u cilju unapređenja međusobne saradnje i kreiranja zajedničkih projekata prema
evropskim fondovima. 

Sajam SPREG u Valjevu svake godine poseti blizu 10.000 građana Srbije.
 preuzmite-baner

sajamski informator baner

prijava za izlaganje

analiza upitnika    
Ramsp gatti MSP Kolubarski okrug
Valjevska pivara Beo expo
© 2018 Sajam privrede Zapadne Srbije SPREG. Sva prava zadržana. Pratite nas na društvenim mrežama Facebook i Twitter.