linija
ZAPADNA SRBIJA NA ŠTANDOVIMA
utorak, 04 februar 2014 16:14

Za razliku od prethodnih koje su uglavnom bile orijentisane na privredu Kolubarskog okruga, ovogodišnja jedanaesta po redu tradicionalna valjevska privredna manifestacija, pod novim zvaničnim nazivom "Sajam privrede zapadne Srbije - SPREG 2014" okupiće izlagače iz više regija zapadne Srbije i istočne Bosne i Hercegovine. Organizatori očekuju i najavljuju da će se od 23. do 25. aprila u "Omni Centru" u Valjevu, na oko 2.500 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog izložbenog prostora naći privrednici iz Kolubarskog, Mačvanskog, Zlatiborskog, Raškog i Moravičkog okruga, kao i njihove kolege iz Bijeljine, Zvornika, Višegrada, Foče, Tuzle, Rogatice, Bratunca...
 
Na jedanaestom SPREG-u će se predstaviti mala i srednja preduzeća, zanatske radnje, udruženja preduzenika, akcionarska društva, holding kompanije, lokalne samouprave, turističke i druge organizacije. Fokus ovogodišnje manifestacije će biti na proizvođačima hrane i pića, ali će u dobroj meri biti zastupljeni i privredni subjekti iz oblasti poljoprivrede, građevinarstva, metaloprerade, drvne, mašinske, elektroindustrije, hemijske industrije, informacionih tehnologija, turizma i drugi. Na otvorenom izložbenom prostoru predstaviće se auto kuće, rasadnici četinara i cveća, kovački i drugi zanati, proizvođači baštenske opreme, građevinskih i poljoprivrednih mašina i mehanizacije.

alt
 
Prema rečima izvršnog direktora Sajma Jovana Grujića, u jednoj od izložbenih hala će biti predstavljen koncept robne marke "Domaće", koju će promovisati poznata valjevska trgovinska kuća "Europrom" u saradnji sa dvanaest članica i partnera iz Domaćeg trgovačkog lanca (DTL).

 
Sajam će biti odlična prilika za brojne poslovne susrete, sklapanje poslova, prezentacije, degutacije, promocije, učešće na seminarima i predavanjima. - Ovo je jedna od retkih većih manifestacija u okrugu, ako ne i jedina, koja se ne finansira isključivo iz državne kase, već više od 70 odsto ukupnog budžeta obezbeđuje iz sopstvenih izvora, prvenstveno izdavanjem u zakup izložbenog prostora. Uprkos ekonomskoj krizi i problemima sa finansiranjem, sigurno nećemo odustati od unapređenja kvaliteta Sajma - poručuje Jovan Grujić, dodajući da i ove godine očekuju da će Grad Valjevo pomoći SPREG.
Organizator jedanaestog Sajma privrede zapadne Srbije je Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća, zanatskih radnji i preduzetnika zapadne Srbije, a manifestaciju će logistički i organizaciono podržati Grad Valjevo, kompanija "Europrom", "Valjevska pivara", Agencija za marketing i turizam "Gatti" iz Valjeva i Srpska asocijacija malih i srednjih preduzeća. (Slobodan Ćirić, tekst preuzet iz lista "NAPRED" 30. januar 2014.)
 preuzmite-baner

sajamski informator baner

prijava za izlaganje

analiza upitnika    
Ramsp gatti MSP Kolubarski okrug
Valjevska pivara Beo expo
© 2018 Sajam privrede Zapadne Srbije SPREG. Sva prava zadržana. Pratite nas na društvenim mrežama Facebook i Twitter.